Magyarország lábfóruma

A Berkemann lábbelik lelke: az anatómiai talpbetét

Szerző:BerkemannNem érkezett még hozzászólás
Címkék:

Az egészségtudatosság fejben dől el, de a lábainknál, vagyis az alapjainknál kellene kezdődnie! Egy kényelmes cipő pedig nem csak lépteinket könnyíti meg, hanem egyben egészségünk őre is. Erről minden pár Berkemann lábbeliben az anatómiai talpkialakítás gondoskodik.


Ha a Berkemann lábbelik belső talprészén végighúzzuk a kezünket, úgy érezzük, olyan, mint egy domborzati térkép. Ez nem más, mint az anatómiai talpkialakítás. Míg a sarokágy a láb egyensúlyát biztosítja, a lábujjak alatti alátámasztás a gördülést segíti elő minden egyes lépésnél. A kettő közti domborulat pedig nem más, mint egy haránt- és hosszboltozati emelő. A Berkemann anatómiai talpbetétjének domborzati felülete követi a helyes talptérképet. Ott tölti ki a talp domborulatait, ahol kell.

  1. Speciális sarokágy megoldás: Egyenletes súlyelosztást biztosít, tehermentesíti a bokát és a gerincoszlopot.
  2. Alátámasztott külső lábél: Egyenletes súlyelosztást biztosít.
  3. Hosszboltozati alátámasztás: Korrigálja vagy megakadályozza a boltozat lesüllyedését.
  4. Harántboltozat támaszték: Célzott nyomáselosztást biztosít a lábfej közepére, így nem alakul ki lábközépi fájdalom (metatarsalgia).
  5. Lábujjak mélyedésének alátámasztása: Fejleszti a lábujjak kapaszkodó funkcióját, ezáltal edzi a láb izomzatát.

Az anatómiai talpkialakítás minden Berkemann modell védjegye. Ettől válik olyan kényelmessé a lábbeli, hogy nem okoz gondot az sem, ha kilométereket kell megtennünk, vagy órákon át kell ácsorognunk benne. Ráadásul az anatómiai talpkialakítás egészségünk őre, hiszen megelőzi a lúdtalp kialakulását, vagy korrigálja a boltozat már meglévő süllyedését.  Emellett pedig a harmincéves kor felett gyakran jelentkező lábközépi fájdalom egyik legjobb ellenszere.

Címkefelhő
 cipo   hir   labapolas   Lúdtalp   nincs