Anatómiai talpkiképzés

Vajon mitől olyan kényelmes a Berkemann?
Titkunk az anatómiai talpbetét!

Ezt úgy kell elképzelni, mintha dominóból akarnánk egy magas tornyot építeni, de ez első dominó darab alatt egyenetlen a talaj. Ilyenkor a dominó következő darabjait nem pakolhatjuk pont egymásra, hanem hol balra, hol jobbra kissé el kell csúsztatnunk.

Ugyanezeket a korrekciókat testünk is elvégzi a nap túlnyomó részében. Annyi különbséggel, hogy talpunknak nem az tesz jót, ha egy egyenes talapzaton áll, hanem egy olyan talpbetéten, ami igazodik talpunk formájához.

Éppen ezért soha ne válasszunk olyan lábbelit, amely az első perctől kezdve nem biztosítja a tökéletes kényelmet számunkra.

Cipőnk ölelje körbe a lábat, de közben fontos az is, hogy tartást biztosítson nekünk. A kényelemről, illetve testünk helyes tartásáról leginkább egy megfelelő talpbetét gondoskodhat.

Nem véletlen, tehát, hogy a Berkemann legnagyobb büszkesége az anatómiai talpbetét. Ez ugyanis öt ponton támasztja meg a lábat, és segíti a helyes testtartást. Ezzel pedig biztosítja a fájdalommentes lépteket.

  1. A speciális sarokágy megoldás, mely egyenletes súlyelosztást biztosít,tehermentesíti a bokát és a gerincoszlopot.
  2. Az alátámasztott külső lábél, mely természetes járást ad és egyensúlyban tartja a testet.
  3. A hosszboltozati alátámasztás, mely korrigálja, illetve megakadályozza a boltozat lesüllyedését.
  4. A harántboltozat támaszték, mely célzott nyomáselosztást biztosít a lábfej közepére, így nem alakul ki bőrkeményedés.
  5. A lábujjak mélyedésének alátámasztása, mely lendületet ad a következő lépéshez,
    és jó alapot biztosít a testnek azzal, hogy megfelelő osztja el a súlyt a talpon.

A ma kapható cipők többségében azonban nem ilyen talpbetéteket találunk. Sőt, szinte azt vesszük észre, hogy a legtöbb lábbeli az ellen dolgozik, hogy tartásunk, gerincoszlopunk, lábunk egészséges maradjon. Éppen ezért minden cipővásárlás előtt legyen alapos, nézzen körbe, és ha teheti, kérje ki szakértő véleményét!