Pest hölgy
Pest belső
berkpest-1
Fontos, hogy a vevő örömmel viselje a lábbelit!

 

Berkemann Pest
Első lépésként minden vásárlónak megnézi és megméri a lábát Mócsai Edina, a Berkemann Pest tulajdonosa. Harminc év tapasztalattal a háta mögött már ennyiből is pontosan tudja, kinek melyik modell a megfelelő. Fontos cél számára, hogy a vevő olyan lábbelit vásároljon csak meg, amit örömmel visel majd.

Három évtizedes tapasztalat van már Mócsai Edina háta mögött a cipőkereskedelem területén.

A kilencvenes évek elején kezdett el lábbelikkel foglalkozni, abban az időszakban, amikor még nagyon szűkös volt a cipőválaszték hazánkban.
„Mindig szerettem volna olyan cipőket árulni, amit más nem. Olasz lábbelikkel kezdtünk el foglalkozni. Gyönyörű, kézzel készített cipőket hoztunk be kis manufaktúrákból. Csupán öt-hat pár volt minden modellből, és azonnal megakadt rajtuk a hölgyek szeme. Sokszor előfordult, hogy sorban álltam bevásárlás közben, és megkopogtatták a vállamat hátulról, és megkérdezték,
hogy hol vettem a papucsomat” – idézte fel Edina.
Később azonban váltottak, más utakat kerestek a cipőkereskedelemben. Bővült náluk is a paletta, és ők voltak az elsők Magyarországon, akik egy hatalmas alapterületű, 700 négyzetméteres cipőboltot nyitottak óriási választékkal.

„Ez egy egészen más irány volt, de amikor bejöttek a nagy multik, rá kellett jönnünk, hogy nem tudunk velük versenyezni. Alkalmazkodnunk kellett a megváltozott piaci helyzethez. Mindig szerettem volna, hogy egyedi legyen a választékunk, olyan, amihez szükség van a szaktudásunkra. Így találtunk rá a Berkemann lábbelikre.”
Edina elmondta, a prémium minőségű, kényelmi márkák nem egy önkiszolgáló üzletbe valók. Kell hozzá ugyanis az a szaktudás, amit hosszú évek alatt gyűjtöttek össze.
„Harminc év tapasztalata van már a hátam mögött. Ha ránézek egy lábra,  akkor már tudom, hogy melyik cipő lesz jó a vásárlónak. Minden vevőnek megnézem és megmérem a lábát, és csak utána ajánlok neki lábbelit. Nagyon sok vásárlónk értékeli ezt. Sokan elmondják, hogy évtizedekkel ezelőtt adták a lábukra utoljára a cipőt úgy, ahogyan azt mi tesszük. Nagyon jó érzés számomra, hogy értékelik a munkánkat!”
Edina számára a legnagyobb öröm, hogy segíteni tud olyan vásárlóknak is, akik úgy érkeznek hozzájuk az üzletbe, hogy már mindenben fáj a lábuk.

„Nem az a célom, hogy elvigyen tőlünk valamit a vásárló, hanem az, hogy olyan lábbelit vásároljon meg, ami kényelmes, és amit örömmel visel majd. Az elmúlt évek során megtapasztaltuk, hogy akinek a lábára adjuk a Berkemannt, az utána nem akar semmilyen más lábbelit. Jó példa erre az édesanyám is, akinek sokat fájt a térde, de amióta Berkemannt visel, ez teljesen megszűnt.”
Edina életében a cipőkereskedelem nagy szenvedély, de emellett a kertészkedés is igazi szerelem számára. Sőt, annál is több, hiszen az eredeti szakmája  kertész, parképítő és virágkötő. Büszke a bonsai fáira is, amiket nagy  szakértelemmel gondoz. A kreativitását nem csak a kertben éli ki, hanem megtanulta az üvegművesség fortélyait is, és szabadidejében szívesen készít Tiffany ablakokat, lámpákat. Emellett a Berkemann Pest tulajdonosa szeret olvasni, kirándulni és gombászni is.
Az elmúlt harminc év bebizonyította Edina számára, hogy a vevők értékelik azt a gondoskodást, hozzáállást és szakértelmet, ahogyan ő értékesíti a lábbeliket. Továbbra is ugyanazzal a lendülettel és lelkesedéssel várja a vásárlókat, mint az első boltja megnyitásának napján.