Egyéb

7 ötlet a téli lábápoláshoz

A tél időjárás próbára teszi szervezetünket. A hűvös hónapok megviselik lábfejünket is, hiszen egész nap csizmába zárva, vastag zoknik és harisnyák fogságában van lábunk. Néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető ötlettel télen is sokat tehetünk lábfejünk egészségéért.

  1. A legfontosabb tanács, hogy keressen kényelmes, megfelelő méretű téli lábbelit. A keskeny lábfejű csizmák lábproblémákhoz vezethetnek, bütyök és kalapácsujj alakulhat ki, ha a lábfejnek nincsen elég helye a lábbeliben. Felmérések szerint 4 felnőttből 3 lábfájdalmaktól szenved, ennek egyik fő oka, hogy túl keskeny cipőket hordunk. Érdemes a délutáni órákban cipővásárlásra indulni, hiszen a nap vége felé duzzadtabb a láb. Ha egy lábbeli kényelmesnek bizonyul ebben az időszakban, akkor biztos lehet abban, hogy jól választ
  2. Ha meg tudja oldani, hordjon váltócipőt, például a munkahelyén. Ha csak pár órára le tudja cserélni a csizmáját, bakancsát, máris sokat tett lábfeje egészségéért. Egy munkahelyi papucs vagy könnyű cipő gondoskodik arról, hogy a lábfeje megfelelően szellőzzön, és Ön is kényelmesebben érzi majd magát, ha nem melegszik be a csizmába a lába.
  3. A fájó lábakra jó megoldás a nap végén egy kis tornáztatás, amit akár tévénézés vagy internetezés közben is el tud végezni. Üljön egy kényelmes székbe, amiről a lába könnyen leér a földre. Tegyen egy-egy teniszlabdát a talpa alá, és görgesse fel-le. Ha nincs kéznél teniszlabda, két ásványvizes üveg is megteszi.
  4. Ha a lábfeje száraz és viszket, vegyen szódabikarbónás lábfürdőt. A lábfeje felfrissül, és a viszketés gyorsan abbamarad.
  5. Ha a lábfeje száraz és a bőr berepedezett, próbálja ki a mézes lábfürdőt. A hidratáló hatású méz puhává varázsolja lábait.
  6. Ne csak a nyár közeledtével használja a lábápolási termékeket! Igaz, hogy télen nincs szem előtt a láb, de a lábápolási szokásainkat érdemes ekkor is megtartani.
  7. Télen sokan edzőteremben sportolnak a hideg idő miatt. Fordítson különösen nagy figyelmet a lábgomba elleni védelemre, mindig viseljen papucsot az öltözőben és a zuhanyzóban, továbbá mindig törölje teljesen szárazra a lábfejét.