Egyéb

Miért fáj lábközépcsontja? De ami még fontosabb, hogyan szabadulhat meg a fájdalomtól?

Ha már Önnel is előfordult, hogy lábfejében erős fájdalmat érzett, mikor talpa a földhöz ért, akkor ezt érdemes komolyan venni.

A lábközépcsont-fájdalom legtöbbször visszavezethető a nem megfelelő lábbelik viseléséhez. Kialakulása ugyanis a lábközépcsont elülső részét ért, hosszabb ideig fennálló erős nyomás miatt történhet.

Nem véletlen, hogy labdarúgóknál, akiknél fontos, hogy cipőjük szorosan a lábukhoz tapadjon, olyan gyakori ez a sérülés, betegség.

Hogyan védekezhetünk ellene, illetve hogyan szabadulhatunk meg a fájdalomtól?

Fontos, hogy kerülje azokat a lábbeliket, amelyek szinte összepréselik a lábujjakat a cipő orr részében. Illetve azokat a cipőket, amelyek a párnázott részt túl kis helyre szorítják, így az nem védi teljes egészében a lábfejet. Ilyen például a körömcipő.

Ha munkája során sokat kell állnia, mennie, elengedhetetlen, hogy ezt kényelmes munkacipőben tegye. Megfelelő talpbetéttel például a betegség megelőzhető, a fájdalom enyhíthető.

Mivel az idősebb korosztályt gyakrabban érinti a probléma, ezért nekik nagy segítség lehet egy lúdtalpbetét. Természetesen egy kényelmes cipőbe téve.

Ha pedig ízületi gyulladás felelős a fájdalmakért,mindenképpen forduljon ortopéd szakorvoshoz.