Egyéb

Hogyan segítheti teste egészségét egy papucs vagy egy cipő?

Ha azt gondolta, hogy a fájó derekát csak a gerinctornák tudják rendbe hozni…Ha már feladta a reményt, hogy valaha is kényelmes cipője lesz…Ha már Ön is elhitte, hogy az a természetes, ha egy láb a nap nagy részében fáj, hiszen mindenki másnak is fáj…Akkor van egy remek hírünk az Ön számára.

A papucsok, cipők, amelyek fájdalommentessé teszik a lépteket

Léteznek ugyanis a cipőgyártásban olyan megoldások, amelyek elősegítik:

  • a helyes testtartást,
  • nem nyomják a lábat,
  • nem dörzsölik ki a bőrt.

Honnan ismerheti fel ezeket a lábbeliket? Megmutatjuk:

Cipők anatómiailag kiképzett talpbetéttel

Az anatómiai talpbetét tehermentesíti a gerincet és megfelelő támasztékot biztosít a lábnak. Ráadásul megelőzi a rossz testtartást, és a rossz súlyelosztás miatt kialakuló láb deformitásokat. Használatával kiküszöbölhetőek a későbbi gerincbántalmak.

Mitől különlegesek az úgynevezett strech papucsok?

Elsősorban azoknak javasolt a viselésük, akiknek erős deformitással rendelkező (bütyök, kalapácsujj, tyúkszem) fájós, beteg lábbal élik mindennapi életüket. A strech modellek ugyanis felveszik a láb átlagostól eltérő formáját. Extra puha, rugalmas anyagának köszönhetően kíméli a beteg, érzékeny területet a dörzsöléstől.

Mire figyeljen még papucs és cipővásárláskor?

Figyeljen arra, hogy a papucs vagy cipő puha, természetes anyagokból készült-e, zavaró varrás nélküli legyen, ezáltal egész napos viselésre alkalmas lehessen. Kézzel, emberi erő bevonásával készültek-e, egy-egy termékben ettől lesznek ugyanis rugalmasak a cipőtalpak.

Vásárlás előtt tehát ne csak az árat nézze meg. Ne azt vegye alapul, hogy a próba pillanatában kényelmes-e a papucs vagy a cipő. Vessen egy pillantást a címkére, a cipő anyagára, valamint arra, hogy milyen talpbetéttel rendelkezik.

Fájdalommentes lépteket kívánunk!

a Berkemann csapata