Egyéb

Műsoraival, írásaival ma is sokaknak szerez örömet Endrei Judit

A hazai televíziózás egyik legnépszerűbb szereplője Endrei Judit, akinek ma is rendkívül mozgalmasak és színesek a mindennapjai. Forgat, ír, előadásokat tart, és szabadidejében szívesen kirándul. Éppen azért, hogy ilyen aktívan élhesse meg mindenapjait, nagyon odafigyel az egészségére. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy fontos számára, hogy milyen lábbelit visel. Többek között erről is beszélgettünk vele, de cikkünkből kiderül az is, hogyan tölti meg örömmel a hétköznapokat.

Hosszú ideje a hazai televíziózás egyik leghitelesebb és legpozitívabb személyisége Endrei Judit, akinek gyönyörű hangját a fél ország ma is azonnal felismeri. Büszkék vagyunk rá, hogy ma már mi vigyázhatunk léptei egészségére, a mi lábbelijeink kísérik el író-olvasó találkozókra, előadásokra vagy éppen forgatásokra. Endrei Judit néhány éve talált rá a Berkemann kényelmére, de elárulta, hivatásából adódóan nagyon sokszor viselt csinos, ám rendkívül kényelmetlen magas sarkú cipőket. – Fiatalkoromban ránézésre választottam cipőt. Az volt a lényeges, hogy szép legyen a színe és csinos legyen. De sosem költöttem nagyon sok pénzt cipőkre, táskákra vagy ruhákra, nekem ugyanis nem a márka számított. Mostanra viszont rájöttem, hogy nem lehet akármiben jönni-menni, sőt, már nem is tudok bármilyen cipőt viselni – emelte ki Endrei Judit.

Olyan pillanatokat bizony bőségesen fel tudna idézni a népszerű tévés, amikor alig várta, hogy levehesse végre a cipőjét. Sőt, néha, amikor senki sem látta, meg is szabadult a kényelmetlen lábbelitől. – Mi nők el vagyunk ájulva az olasz cipőktől! Természetesen beszereztem én is az évek során néhány csinos párat. Sokszor vezettem műsort színpadon, bálokban, gálákon, és bizony hiába volt rendkívül csinos az olasz cipő, nehéz volt benne végigcsinálni 4-5 órás estéket. Megesett, hogy a színfalak mögött kiléptem a magassarkúból, és ott álltam mezítláb. Amikor pedig ismét jelenésem volt, akkor újra belepréseltem a lábam – idézte fel az egyik olyan estét Judit, amikor bizony cseppet sem könnyítette meg a dolgát a kényelmetlen lábbeli.

A kényelem ma már sokkal fontosabb

Ma már cipőválasztáskor a legfontosabb szempont számára az, hogy ne fájjon a lába. Elsődleges a kényelem, de emellett az is lényeges, hogy a lábbeli óvja a léptei egészségét. Éppen ezért viseli szívesen a Berkemann és a Solidus modelljeit. – Azóta, amióta van egy csinos és elegáns Solidus cipőm, a legtöbb tévés szereplésemben ott van a lábamon. A múltkor viszont elővettem egy piros szandált, amiben egyáltalán nem tudok járni. A nézőknek el is árultam, hogy a fotel mögött ott volt a kényelmes cipőm. A szandált már csak a fotelban ülve vettem föl – mesélte nevetve a látványos, ám használhatatlan lábbeli történetét.

Endrei Judit egyik hobbija az utazás. Az élményeiről egy blogot is vezet, ahol az olvasók bepillanthatnak a kirándulásaiba. Utazáshoz is kizárólag kényelmes cipők kerülnek a bőröndjébe. – Nóra lányom minden nap sportol, sokat áldoz a jó sportcipőkre, és tőle sokszor megörököltem a régebbi lábbeliket. Utazáshoz gyakran ezeket vittem magammal, amíg meg nem ismertem a Berkemannt. Ha úton vagyok, végképp fontos a kényelem, hiszen sokszor naponta akár 10-15 kilométert is gyalogolunk, lépcsőzünk.

Forgat, ír, előadásokat tart: számára így kerek a világ

Judit nemcsak az utazásait veti papírra, hanem a Meglepetés című magazinban is minden héten olvashatjuk az írásait. Emellett saját YouTube csatornáján három sorozatot is elindított Korhatártalanul, Nők a nagyvilágban és Élet-receptek címmel. – Gyakran kapok levelet a nézőktől. Egyszer egy fiatal nő azt írta nekem, hogy nehogy azt gondoljam, hogy a műsoraimat csak az idősek nézik. Úgy fogalmazott, hogy számára a beszélgetéseimet hallgatni olyan megnyugtató, mint egy terápia. Mindig is nagyon szerettem tévézni, de ez a három sorozat különösen kedves számomra – tette hozzá Judit.

Az elmúlt években az aktív időskor egyik legfőbb szószólója lett. Ennek kapcsán gyakran tart előadásokat országszerte. – Azt gondolom, hogy az aktív idősödés nagyon aktuális téma. Azt a szemléletet képviselem, hogy ha elmegyünk nyugdíjba, töltsük ki az időnket olyan értelmes és hasznos dolgokkal, amik örömet okoznak nekünk, amiktől jobban érezhetjük magunkat. Elárulom, hogy amikor egy senior akadémián négyszázan ülnek velem szemben, attól a hangom azért egy kicsit elakad. Olyankor érzem igazán, hogy micsoda felelősség az, hogy miről mesélek. Nem tanítani vagy nevelni akarom a hallgatóságomat, hanem elmesélem azt, hogy én hogyan csinálom, miért érzem magam ettől jól. Természetesen ezt kiegészítem tudományos információkkal is.

Judit egy rendkívül pozitív személyiség, aki tudatosan úgy irányítja az életét, hogy minél több örömet leljen a mindennapokban. – Próbálom a jobbat kihozni az életből, nem rágódom azokon a dolgokon, amiken nem tudok változtatni. Fiatal tévés korom óta valamiféle arc poeticám volt az, hogy ne csak a magam vagy a szűk környezetem számára legyek hasznos, hanem tágabb körben is. Ha az én példám valakinek erőt ad, ha örömet tudok szerezni, akkor elértem a célomat!