Lábfájás, Lábproblémák

Drága-e az, ami hosszú éveken át az egészségünket óvja?

Sokszor halljuk, hogy drágák a Berkemann lábbelik. Valóban így van, az általunk készített cipők és papucsok a magasabb árfekvésű lábbelik közé tartoznak. De lássuk, vajon miért kerül ennyibe? Nézzük meg azt is, hogyha a dolgok mélyére ásunk, akkor vajon mi a drágább: a megelőzés, a kezelés vagy éppen a szezononként vásárolt, gyorsan eldobott lábbelik?   

A Berkemann lassan 140 éves története során nagyon sok dolog változott. De ami állandó maradt, amihez mind a mai napig ragaszkodunk, az nem más, mint az egészség és a prémium minőség. Ez a két tényező az ár nagyon fontos összetevője.

Hogyan tudjuk garantálni a minőséget?

Kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozunk, és ma is nagyon sok kézimunkával készülnek a lábbelik. Persze, használjuk mi is a modern gépeket, amik egyrészt megkönnyítik a munkát, másrészt segítenek nekünk abban, hogy minél környezetkímélőbb módon és alapanyagtakarékosan készíthessük el a lábbeliket. De hiszünk abban, hogy a Berkemann egyik titka a magyar cipészmesterek tudásában rejlik. Éppen ezért mi nagyon sok munkafolyamatot kézzel végzünk el, ma is legalább százhúsz alkalommal veszünk kézbe egy cipőt, mire az elnyeri végleges formáját.

Ez a minőség teszi lehetővé azt, hogy a Berkemann lábbelik tartósak legyenek. Célunk az, hogy ne gyorsan eldobandó cipőket és papucsokat készítsünk, hanem olyan lábbeliket, amik több szezonon keresztül szolgálják a vásárlók egészségét és kényelmét. Ha a kasszánál ugyan kevesebbet is fizetünk más márkájú, futószalagon gyártott lábbeliért, gyorsan kiderül, hogy nem érte meg, ha a szezon végén dobhatjuk is ki, mert tönkrement néhány hónap alatt.

Fókuszban az egészség

A Berkemann lábbeliknek nagyon fontos szerepük van abban, hogy megelőzzük a fájdalmat, a lábdeformitásokat, vagyis megőrizzük az egészséges lépteinket egy egész életen át. Ha mérlegre tesszük, akkor rájövünk, hogy az egészségünkre költeni a legjobb befektetés.
Minden Berkemann lábbeli lelke az anatómiai talpkialakítás. Ez a legfontosabb tradíciónk, amihez ragaszkodunk. Az anatómiai talpkialakítás tartja egyensúlyban a testet, és pontosan ott támaszt alá, ahol arra a legnagyobb szükség van. Ez az, ami miatt olyan kényelmesnek érezzük a Berkemann lábbeliket, és ami miatt nem fájdul meg benne a lábunk, nem sajog a derekunk és a hátunk.

Azok, akik állómunkát végeznek, napközben sok-sok kilométert tesznek meg, vagy több órán keresztül ácsorognak, az idő előrehaladtával egyre jobban megérzik a fokozott terhelést. Egyre nehezebb számukra végigdolgozni a munkanapokat. Nekik különösen fontos odafigyelniük arra, hogy a talpuk alatt ott legyen a stabil alátámasztás.

Miért választják nagyon szívesen az egészségügyben, a szépségápolás területén vagy a vendéglátásban dolgozók a Berkemannt? Azért, mert a hosszú munkanapok végén sem érezik azt, hogy legszívesebben megszabadulnának a lábbelijüktől, nem fájdul meg a lábuk és a derekuk. Sokkal jobban megéri beszerezni egy olyan lábbelit, amiben a nap végén is mosolyogva fogadjuk az utolsó vendéget, mint lemondani az ügyfelet, mert már mindenünk fáj.

Gyógyír a lábaknak

Sok vásárlónknak a mozgás örömét adta vissza a Berkemann. Azok ugyanis, akik lábproblémával, például bütyökkel, kalapácsujjal küzdenek, alig találnak olyan lábbelit, amiben nem fáj a lábuk. Sztreccs anyaggal kombinált lábbelijeinket éppen számukra fejlesztettük ki. Ezek a papucsok és cipők pontosan ott a legpuhábbak, ahol a láb nyomásnak, dörzsölésnek van kitéve. Azok is nehezen találnak maguknak lábbelit, akiknek dagad a lábuk. Állítható pántos modelljeink erre a problémára jelentenek megoldást.

Sokan idős korukra a láb- és derékfájdalom miatt saját otthonuk falai közé szorulnak. Miután kipróbálnak sokféle gyógyszert és kenőcsöt, ami csak ideig-óráig enyhíti a tüneteket, inkább nem indulnak el sehová. A Berkemann számukra is visszaadja a fájdalommentes járás örömét, az aktív időskor lehetőségét!

Melyik a drágább?
Megvenni egy lábbelit, amiben újra élményeket gyűjthetünk, vagy az, ha a fotelban ülve, a fájdalommal küzdve kimaradunk a legszebb pillanatokból?