Egyéb, Lábproblémák

Ápolt lábakkal várd a tavaszt!

Hamarosan itt a tavasz, és szépen lassan előkerülnek a nyitott lábbelik, papucsok és szandálok.

Éppen ezért érdemes most egy kicsit több figyelmet fordítanunk lábfejünk állapotára. Hogyan is érdemes ehhez hozzálátni? Ehhez adunk tippeket cikkünkben! Persze arra is van pár ötletünk, hogyan lehet még kényelmesebbé tenni a tavaszi lábbeliket!

Sokan az őszi és téli hónapokban nem fordítanak elég figyelmet a lábaik ápolására, pedig a zárt lábbelikbe bújtatott lábfejek ilyenkor is igénylik a törődést. Ha szeretnénk a tavaszt már szép lábakkal és igazán puha bőrrel várni, akkor itt az ideje elővenni a kedvenc krémeinket, sőt a sarokreszelőt is!

Kényeztessük lábfürdővel a lábainkat!

Annál is inkább érdemes ezzel kezdenünk lábaink ápolását, mert ez egy igazi stresszoldó kikapcsolódás, ami a lelkünkre is jó hatással lesz, sőt, közben ellazulnak az izmaink és javul az erek keringése is.

A lábfürdőhöz szerezzünk be lábáztató sót. Ez fertőtleníti a bőrt és a körmöket, illetve összehúzza a bőr mikrorepedéseit is. Annak, akinek nagyon száraz a bőre, érdemes a vízbe magas urea tartalmú lábáztató folyadékot is öntenie, ami rendkívül jól hidratálja és puhítja a bőrt.

Vegyük elő a reszelőt és a krémeket!

Az áztatás után jöhet a sarokreszelő! Körkörös mozdulatokkal az egész talpat át lehet vele dörzsölni. Ez puhán tartja a talp bőrét, különösen a sarokrészen, ami így nem tud kirepedezni. A sarokreszelőt néhány naponta fürdés után érdemes használni, mert a lábkrémek felszívódása a sarokreszelő használata után sokkal hatékonyabb!

A láb bőre bizony rendszeres ápolást igényel, ha azt szeretnénk, hogy puha maradjon. Éppen ezért kenjük be naponta ureát, glicerint vagy lanolint tartalmazó krémekkel, hogy tavaszra ápolt legyen a lábfejünk!

Foglaljunk időpontot a pedikűröshöz!

Ne feledkezzünk meg a körmökről sem! A legjobb, ha rendszeresen pedikűrös segítségét kérjük, hiszen a körmök vágása, formázása, vagy éppen vékonyítása a szakterületük. Ha otthon vágjuk a körmeinket, akkor nagyon figyeljünk oda a megfelelő formára és hosszra, mert ha rosszul csináljuk, akkor az eredmény egy fájdalmasan benőtt köröm lehet. Vágás után körömreszelővel igazíthatunk a formán, végül pedig a köröm környékét bekenhetjük bőrápoló olajjal.

Vékony talpú lábbelikben is kényelmesen

Van néhány ötletünk arra is, hogyan teheted kényelmesebbé a nem Berkemann márkájú tavaszi lábbeliket is! Te is szívesen viselsz csinos balerinát vagy praktikus tornacipőt, amikor megérkezik a jó idő? Tedd kényelmessé a Berkemann Berkodur feles talpbetéttel, ami a keskeny kialakítású lábbelikbe is gond nélkül belefér! Milyen változást tapasztalsz majd? Nem fájdul meg estére sem a lábad, sem a derekad, akkor sem, ha az egész napot végigszaladgáltad!

Párnázd ki, az extra kényelemért!

A Berkemann kis talppárnája észrevétlenül elfér bármelyik cipőben, a hatása pedig azonnal érezhető. Ez a kis eszköz ugyanis megóvja a láb elülső részét a nyomástól, ütődéstől. Mikor különösen fontos ez? A hossz- és harántboltozat süllyedése esetén, vagy például akkor, amikor a harmincéves kor felett gyakran jelentkező lábközépi fájdalom jeleit tapasztaljuk. De ha kedvenc magas sarkú cipődet tennéd egy kicsit kényelmesebbé, akkor is érdemes bevetned ezt a kis talppárnát!

Korrigáld a kalapácsujjat!

A kalapácsujj miatt neked is gyakran dörzsöli és nyomja a lábujjaidat a cipő? A Berkemann párnája korrigálja a lábujjak állását, és csökkeni a nyomás okozta fájdalmat. Viseld ezt láthatatlanul a tavaszi cipőidben is, és feledkezz meg a lábproblémáról, ami megnehezítette a mindennapjaidat!

Ne okozzon problémát a lúdtalp!

Neked is fájdalmas lépteket okoz a lúdtalp? A Berkemann csepp formájú harántemelő párnája megkönnyebbülést hoz majd! Ez a kis öntapadós, bőrrel bevont eszköz alátámasztja a keresztboltozatot, így leveszi a terhet a lábadról, és könnyed lépteket biztosít majd a tavaszi élményekhez!

Édekel a lábápolás, lábproblémák kezelése?

Olvasd el korábbi cikkünket is: