Egyéb

Az országos ételművészeti versenyen jártunk

A XI. Illéssy Gasztro Kupán, vagyis az országos ételművészeti versenyen jártunk

Egy nagyszerű versenyen vettünk részt támogatóként, méghozzá a XI. Illéssy Gasztro Kupán. Kisújszálláson a következő generáció ételművészei mérték össze tudásukat.

Fontos számunkra, hogy gondoskodhassunk a jövő gasztronómiai szakembereinek egészséges lépteiről! Mivel pontosan tudjuk, hogy a vendéglátásban dolgozók nagyon sokat vannak talpon, és éppen ezért lábuk, gerincük és ízületeik fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezért úgy gondoltuk, hogy ott a helyünk támogatóként a következő generáció ételművészeinek versenyén.

Idén 31 településről összesen 216-an szálltak versenybe a legjobbaknak járó díjakért a XI. Illéssy Gasztro Kupán, ami az évek során az ország egyik legnagyobb gasztronómiai seregszemléjévé vált. A megmérettetésen cukrász-, szakács-, pincér- és kereskedő-tanulók vettek részt.

Az Illéssy Gasztro Kupa zsűrijét a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismert és elismert szakemberek alkották, akik minden indulót egy pontozásos rendszer alapján értékeltek. Azonban a megmérettetés célja nemcsak az volt, hogy a fiatalok eredményesen készülhessenek fel a szakmai vizsgára, hanem a kapcsolatépítés, egymás megismerése is fontos szempont minden évben a verseny szervezői számára. Emellett pedig a közönségnek is szeretnének olyan gasztronómiai élményt nyújtani, amit a mindennapokban felhasználhatnak, legyen az egy ízlésesen terített asztal, egy finom étel vagy éppen egy újragondolt süteményvariáció.

A Gasztro Kupára természetesen mi sem érkeztünk üres kézzel. Minden versenyző kapott tőlünk egy 5000 forint értékű kupont, amit Berkemann lábbeli vásárlásakor használhat fel. Anatómiai talpkialakítású lábbelijeinkkel szeretnénk megkönnyíteni a jövő gasztronómiai szakemberei számára a hosszú munkanapokat, hogy az egész napos állómunka ne legyen akadálya annak, hogy kibontakoztathassák tehetségüket az általuk választott gyönyörű szakmában.

Bővebb információ, eredmények és képgaléria a versenyről:

Képek forrása: https://illessy.baptistaoktatas.hu/hirek/verseny/xi.-illessy-gasztro-kupa-orszagos-etelmuveszeti-verseny